Goede afspraken maken de beste vrienden

regels maken goede vrienden

Goede afspraken maken de beste vrienden

Ieder van ons is bezeten van tafeltennis. Door deze gedrevenheid hebben we niet altijd oog voor de problemen die kunnen ontstaan bij het optimaal laten verlopen van trainingen en competitie. Daarom willen we, met de hulp van drie slogans, je aandacht vestigen op drie zaken.

druk

DRUK? SPEEL MAX. 30 MIN.

Bij het begin van de training is er een run op de tafels. Vooral op woensdag is de vraag groter dan het aanbod. Zie je bij het begin van je training dat alle tafels snel bezet zijn en er nog spelers in de bar of aan de deur staan te wachten, speel dan max. 30 min. Je kan afsluiten met het spelen van één set of met de beste van drie. Zo geraakt niemand gefrustreerd door het lange wachten. Na de tweede ronde zijn er meestal al meer tafels vrij.

zweet

ZWEET? GOED BEZIG, MAAR GEBRUIK JE HANDDOEK.

De tafels afwassen kost een uur werk. Afwassen, afspoelen (zeepresten verwijderen) en drogen (beter voor het tafelblad). Dan doet het geen deugd wanneer je een kwartier later ziet, dat een speler zijn handen aan de tafel afveegt of de tafel verlaat zonder zijn zweet van de tafel te vegen. Je gebruikt even je (Salamander)handdoek, uit respect voor de volgende speler.

dorst

ENKEL WATER, NOOIT EEN KATER, AAN DE TAFEL.

Door te sporten krijg je dorst en veel drinken is gezond. Maar drankflesjes

kunnen omvallen en de suiker in sportdrank of bier, maakt kleverige vlekken op de sportvloer. Op die kleverige vlekken blijven je voeten hangen, wat de kans op blessures vergroot.

Tijdens de competitiewedstrijden als scheidsrechter aan je tafeltje plaatsnemen met alcoholische drank (bier, wijn) is niet enkel niet-reglementair, het getuigt ook van weinig respect voor de spelers die nog een wedstrijd spelen en recht hebben op een klaar kijkende scheidsrechter. Daarbij is alcoholische drank in de sportzaal, een slecht signaal voor jonge spelers en hun ouders.

We zijn overtuigd dat het volgen van deze eenvoudige afspraken, trainingen en wedstrijden aangenamer zullen maken. We danken bij voorbaat, iedereen die ons hierbij helpt. Als geheugensteuntje zullen we de drie slogans in de sporthal aanbrengen.

 

Het bestuur.

Welkom op onze nieuwe website!