Jeugdclubkampioenschap 2024

jeugdclubkampioenschap

Jeugdclubkampioenschap 2024

Op zaterdag 27 april vond het jaarlijkse jeugdclubkampioenschap plaats. Het was een groot succes: bijna alle jeugdspelers waren aanwezig. Ze werden opgedeeld in twee poules. De eerste twee van elke poule gingen door naar de halve finales. Voor de anderen was het ook nog niet gedaan: zij speelden verder voor de plaatsen vijf tot en met negen.

 

 

In de eerste halve finale nam Yannick het op tegen Tobias. Yannick heeft zeer goed gespeeld, maar kwam net wat te kort: hij verloor met 2-3. In de tweede halve finale speelden Ferre en Gijs tegen elkaar. Ferre wist de eerste set nipt te winnen met 16-14. De tweede set ging vlot naar Ferre. Maar het was nog niet gedaan: Gijs herpakte zich en maakte het Ferre in de derde set nog zeer lastig. Ferre wist de derde set uiteindelijk nipt te winnen met 12-10.

 

Gijs en Yannick mochten zich vervolgens opmaken om het tegen elkaar op te nemen voor de derde plaats. Het beloofde een spannende match te worden. Gijs wist de eerste twee sets redelijk vlot te winnen, maar Yannick gaf niet op. Hij bleef spelen en knokte zich terug in de match. Yannick won de derde set uiteindelijk met 13-11. De vierde set was nog spannender: Yannick wist deze opnieuw te winnen met 15-13. De vijfde en laatste set ging bepalen wie er mee op het podium mocht (en ook een medaille zou krijgen). Ze hebben allebei gevochten voor wat ze waard waren, maar er kon maar één iemand winnen en dat was Yannick. Proficiat met deze derde plaats!

 

 

Daarna was het tijd voor de finale tussen Ferre en Tobias. Tobias leek in het begin wat last te hebben van zenuwen, waardoor Ferre de eerste set makkelijk wist te winnen. Tobias kwam daarna wel beter in de wedstrijd, maar was het voldoende om te kunnen winnen van Ferre? Tobias verloor de tweede set met 8-11. Ook de derde set kon Ferre winnen en dat met 12-10. Net zoals vorig jaar was de eerste plaats van het jeugdclubkampioenschap weggelegd voor Ferre. Proficiat met deze overwinning! Ook een dikke pluim voor Tobias met een mooie tweede plaats!

 

 

De finale van dit clubkampioenschap was meteen ook Ferre zijn laatste match voor Salamander. Hij gaat volgend academiejaar in Brussel studeren. We wensen je vanuit de club veel succes toe met je studies, Ferre!

 

 

Tot slot waren er na de finale voor alle jeugdspelers nog pannenkoeken en chocomelk. En of ze gesmaakt hebben!

Proficiat aan al de deelnemers!

Eerste plaats: Ferre Van Roost

Tweede plaats: Tobias Van Besien

Derde plaats: Yannick Dabek

Welkom op onze nieuwe website!