Opstelling Salamander: Jan (D4) – Prem (D4) – Bart (D6) – Lucas (D6)
Opstelling Zoersel: Jonas (D2) – Yenthe (D2) – Thibault (D2) – Milo (D4)

Voor het eerst dit seizoen heeft de F-ploeg geen invallers nodig en komen we met alleen eigen spelers aan de start van de match. Het valt ook meteen op dat de ploeg van Zoersel beduidend jonger is dan die van Salamander en dat zij best wel wat supporters bij hebben. Het belooft dus een sfeervolle avond te worden, voor een match waar de Salamanders op papier iets kunnen rapen als iedereen er in slaagt op niveau te acteren.

Klaar voor de start?

Bart en Lucas mogen vanavond de spits afbijten, Bart mag tegen Jonas aantreden en Lucas tegen Yenthe. Zowel Bart als Lucas zullen in deze eerste matchen vooral terugplooien op hun verdedigende kwaliteiten. Lucas omdat Yenthe zelf zeer snel aanvalt en Lucas daardoor dwingt om te verdedigen, Bart vooral omdat hij niet goed durft aanvallen op de noppen van Jonas en dan liever het initiatief afgeeft om vanuit de tweede lijn het verschil te proberen maken. Beide Salamanders winnen hun eerste set, Bart al net iets nipter dan Lucas, maar dus allebei goed begonnen. In zijn tweede set heeft Lucas het heel moeilijk om de gaatjes te blijven vinden tegen de aanvalsdrang van Yenthe en moet hij uiteindelijk met 15-13 de duimen leggen. In de volgende sets kan hij wel aanklampen, maar niet meer dan dat. Lucas verliest dus zeer verdienstelijk  in 4 sets. Bart wint wel de tweede en lijkt goed vertrokken. Hij wint dan ook zijn eerste match, al moet hij de derde set nog aan Jonas laten, maar een combinatie van een goede ballonverdediging en een ijzersterke rughand uit de tweede lijn leveren hem de match op. Aan Jan en Prem om deze goede lijn verder te zetten. Prem heeft het tegen Milo niet gemakkelijk, de eerste 3 sets eindigen telkens op 11-9, twee keer in het voordeel van Prem, 1 keer in het voordeel van Milo. In de vierde set lijkt Milo dan volledig door het spel van Prem door te breken en dwingt hij vlot een belle af. Maar in deze belle staat Prem steviger in zijn schoenen en haalt hij het binnen. Jan kan in zijn eerste match te weinig een vuist maken tegen het heel actieve en aanvallende spel van de jonge Thibault. Jan kan de derde set wel winnen, maar wordt iets te vaak op beweeglijkheid verslagen en loopt ook te veel in het mes van een goede blok. Hierdoor 2-2 na 4 matchen.

Bordjes in evenwicht, komt er een demarrage?

Lucas en Bart gaan weer proberen iets te rapen. Maar Bart geeft in zijn match tegen Yenthe totaal niet thuis. In de eerste set kan hij het nog wel spannend maken, maar deze jammer genoeg niet winnen. En om de een of andere reden slaagt hij er niet in om de grinta, die hij doorgaans wel heeft, in sets 2 en 3 boven te halen en hij gaat dus snel ten onder. Lucas maakt het ook spannend tegen Jonas, en kan na 4 sets juichen. Knap gedaan van de youngster. Aan Jan en Prem om nu te proberen het verschil te maken. Prem moet hiervoor voorbij Thibault geraken, maar in de eerste set merkt hij al snel dat hij hiervoor scherp zal moeten zijn. De eerste set gaat dan ook vlot naar Thibault. Maar in de tweede set knokt Prem zich terug in de match en hangt hij de bordjes terug in evenwicht. De derde set is dan een echte nagelbijter, met zeer wisselende kansen. Uiteindelijk trekt Prem met 13-11 aan het langste eind in deze derde set. In de vierde set laat Thibault het kopje een beetje hangen, ondanks de vele coaching tussen de sets, en kan Prem dus naar winst in 4 sets doorstomen. Jan gaat op zoek naar punt 5 voor Salamander en moet dus voorbij Milo zien te geraken. Niet gemakkelijk, want ook Milo is een zeer beweeglijke en aanvallende jonge speler. Maar gelukkig heeft Jan de nodige lessen getrokken uit zijn match tegen Thibault en laat hij in de eerste set Milo maar weinig kansen. In de tweede set herpakt Milo zich dan, maar in set 3 stelt Jan terug orde op zake. De vierde set is dan weer zeer spannend, maar moet bij een 9-9 stand even onderbroken worden om de gemoederen bij de supporters even te bedaren. Wanneer dit gebeurd is, maken beide spelers het elkaar nog knap lastig en dwingen ze elkaar tot een 12-12 stand. Maar dan vindt Jan het genoeg en trekt hij de match over de streep. 5-3 en een zeer goede tussenstand voor de Salamanders.

Kunnen we de voorsprong vasthouden?

Na de pauze moeten Bart en Lucas terug aan de bak tegen Milo en Thibault respectievelijk. Bart vergaat het weer niet goed, opnieuw kan hij de eerste set nog wel spannend maken, maar geeft hij totaal niet thuis in de tweede en derde. Een tweede droge nederlaag van de avond voor de kapitein, die toch even moet gaan herbronnen. Lucas vindt tegen Thibault wel de gepaste antwoorden en loopt al snel 2 sets uit. In de derde set tapt Thibault dan uit een ander vaatje en neemt hij de maat van Lucas. Maar in de vierde set pakt deze nieuwe aanpak niet meer tegen Lucas en houden beide spelers elkaar in evenwicht. Bij 9-9 maakt Lucas dan het verschil en pakt hij zijn tweede match van de avond. Zo geeft hij aan Jan en Prem de kans om al een gelijkspel af te dwingen. Prem neemt deze opdracht alvast ter harte en gaat vlot voorbij Jonas. Alle ogen nu dus op Jan om te zien hoe hij Yenthe bekampt. Deze match verloopt zeer raar. De eerste 3 sets eindigen allemaal op 11-3, de eerste in het voordeel van Yenthe, de 2 volgende in het voordeel van Jan. Hierdoor lijkt Jan af te stevenen op een vlotte overwinning in 4 sets. Maar in de vierde set toont Yenthe een ander gelaat en laat ze zich ook niet van de wijs brengen door de gelukjes die Jan af en toe heeft en dwingt ze een belle af. In deze belle gooit Jan dan nog eens alles in de strijd, al zijn métier en ervaring worden aangewend om de match binnen te halen. Met succes, want Yenthe kan nooit echt aanklampen en Jan haalt het. 8-4 en de Salamanders kunnen al niet meer verliezen en hebben nog 4 matchen om voor de 3 punten te gaan.

Kunnen we de volle buit pakken?

Bart en Lucas gaan al meteen proberen dit in orde te brengen. Lucas gaat echter in 3 sets kopje onder tegen Milo, gelijkaardig aan Bart in zijn match tegen Milo, maakt hij in de eerste set nog wel een kans, maar vanaf set 2 wordt hij weg gespeeld. Bart heeft het aanvankelijk ook zeer moeilijk tegen Thibault, hij verliest de eerste set met 15-13. Maar in tegenstelling tot zijn vorige 2 matchen, kan Bart nu wel de rug rechten en wint hij set 2 EN 3. Vooral weer terend op zijn geslepenheid en het uitlokken van de fout bij de tegenstander. Ook zijn rughand draait weer op niveau, waardoor hij af en toe Thibault kan wegblazen. In de vierde set is het dan uiterst spannend. Geen van beide spelers geeft de andere een duimbreed toe en elk foutje wordt genadeloos afgestraft. Uiteindelijk wint Thibault met 19-17(!!!!) en zal een belle over deze match beslissen. Ook deze belle is niet voor hartlijders, maar Bart loopt gaandeweg 2 punten uit en geeft deze niet meer af, hij pakt ook zijn tweede van de avond en stelt de overwinning van de ploeg veilig. Jan en Prem kunnen de score nog uitdiepen. Maar bij Jan beginnen de vermoeidheid en de nasleep van blessures zich te wreken. Tel daarbij dat het niet meer van moeten is en onze ervaren krijger verliest in 3 sets van Jonas, moesten de punten nog niet binnen zijn, had deze match vermoedelijk anders gelopen. Prem doet er in zijn match tegen Yenthe alles aan om de overwinning groter te maken. Maar Yenthe laat zich niet zomaar opzij zetten, integendeel. Ondanks dat Prem de eerste set vlot wint, draait Yenthe in sets 2 en 3 de rollen om en loopt zij weer uit. In de vierde set kantelt de match dan een tweede keer en kan Prem nipt een belle afdwingen. In deze belle wisselen de kansen continu, maar moet Prem uiteindelijk toch het hoofd buigen. 9-7 en een tweede overwinning van het jaar.

Een match waarin het kon, gewonnen

Na de match wordt er nog even gezellig nagekaart en verbroederd met een lekkere hap en drank. De Salamanders zijn natuurlijk zeer tevreden met het resultaat van de avond, want al een tweede overwinning in een seizoen waarin elk extra punt van goudwaarde is. Na 4 matchen staat de F-ploeg dan ook op een onverhoopte 6de plaats te blinken. Een tussenstand die de teamspirit en het gemoed alleen maar ten goede komt. En zowaar de F-ploeg een van de beter presterende Salamander ploegen. Ondanks dat we op papier maar weinig kans zouden maken in deze reeks en de voorlaatste plaats het hoogst heelbare lijkt, bewijzen wij dus dat matchen nooit op papier gespeeld worden en dat opgeven niet in de Salamander codex staat.